4 Haziran 2010 Cuma

Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar

Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar
Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskınını değerlendirirken, İHH'nın İsrail'den izin almamasını eleştirdi ve "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" dedi.

WASHINGTON - Fetullah Gülen, İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine düzenlediği ve en az 9 kişinin hayatını kaybettiği baskını değerlendirdi.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Gülen, "İnsani Yardım Vakfı" gemisinin İsrail'den izin almamasını eleştirdi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Gülen, yaşananlarla ilgili "Gördüğüm şeyler hoş değil. Çirkin şeylerdi" dedi.

OTORİTEYE BAŞKALDIRDILAR
İnsani Yardım Vakfı İHH'nın varlığından kısa bir süre önce haberdar olduğunu belirten Fethullah Gülen, organizatörlerin İsrail'in onayı olmadan hareket etmesini otoriteye baş kaldırı olarak niteledi.

BİZİMLE İLİŞKİLİ DERNEĞE DE İZİN ALIN DEDİM
Gülen, İsrail'le uzlaşma yolunu seçmemenin faydalı sonuçlar doğurmayacağını söyledi ve kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediğini, ancak onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini anlattı.

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma görevinin Birleşmiş Milletler'e bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu sözlerine ekledi.

Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.

11 Mayıs 2010 Salı

yuhhhhh

CHP'li gençlerden Baykal için açlık grevi

CHP'li bir grup genç, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın görevine geri dönmesi için Baykal'ın evinin bulunduğu sitenin önünde açlık grevine başladı. Gençler, Baykal geri dönene kadar açlık grevlerini sürdüreceklerini belirttiler.



CHP’li bir grup genç, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal’ın görevine geri dönmesi için Baykal’ın evinin bulunduğu sitenin önünde açlık grevine başladı.
CHP İstanbul Maltepe İlçe Örgütü’nden 20 kadar genç partili, Baykal’ı istifa kararından vazgeçirmek için Baykal’ın evinin bulunduğu Angora Evleri’ne geldi. Sitenin girişine çadır kuran ve Baykal’a destek pankartları açan gençler açlık grevine başladı. Çadır kurulan yerde CHP flamaları, Baykal posterleri ile "Güneş balçıkla sıvanmaz, kendi pisliğinde boğulacaksın Vakit, az kaldı", "Alçaklardan er geç hesap sorulacaktır" pankartları yer aldı.

"GERİ DÖNENE KADAR EYLEMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"-
Gençler adına ANKA’ya konuşan CHP Maltepe İlçe Örgütü’nden Olcay Yılmaz, Baykal’ın döneceğine yürekten inandıklarını ve bu sebeple buraya geldiklerini belirterek, "Kararından dönene kadar da burada eylemimizi devam ettireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından örgütümüzden diğer arkadaşlarımız da destek için buraya gelecekler. Bu, tüm Türkiye için önemli bir konu. Partili olan, olmayan tüm yurttaşlarımız bu alçakça saldırıya karşı destek vereceklerine inanıyorum" dedi. Baykal’ın istifayla onurlu bir duruş sergilediğini ifade eden Yılmaz, "Ama bu kararından geri döneceğine inanıyoruz. Geri dönene kadar da eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"-
Açlık grevindeki gençlere destek olmak için yanlarına gelen CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu sürecin sağlıklı değerlendirilmesi ve sağlıklı sonuçlandırılabilmesi adına da Sayın Genel Başkanımızın arkasında Türkiye’nin gençleri, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’in neferleri burada savaşa devam edecek. Bu savaşın sonucu her zaman olduğu gibi yine başarıyla sonuçlanacaktır. Türkiye üzerinde oynanan oyunları hepimiz biliyoruz. Bu anlamda da bu oyunları sona erdirmek için de hepimiz elbirliğiyle Sayın Genel Başkanımızın arkasında cumhuriyetin ve onun kazanımlarının arkasında durmaya devam edeceğiz. Bizim rehberimiz Mustafa Kemal ve onun ilke ve devrimleridir. Bu anlamda, oradan sapma olmadan, saptırmaya çalışanlara karşı da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.
Baykal ile telefonda görüştüklerini ifade eden Zengin, "Sayın Genel Başkanımızın üzüntülerini paylaşıyoruz, onurlu davranışının her zaman arkasında olduğunu görüyoruz, biliyoruz. O da bizi anlıyor. O anlamda gelecek yılların aydınlık olacağına olan umudumuzla örtüşmektedir, bu anlamda biz mutluyuz" dedi.
"Baykal geri dönecek mi?" sorusu üzerine Zengin, "Sayın Genel Başkanımızın düşüncesi ‘Halkımız isterse oradayız’ şeklindedir. Bu anlamda bu duygularını biliyoruz. Bizler de onun arkasında olmaya devam edeceğiz. Kurultayda bütün kurultay delegelerimiz aday göstereceklerdir büyük bir olasılıkla ve biz o şekilde kendisini ne kadar sevdiğimizi ve kendisine ne kadar destek verdiğimizi de göstermiş olacağız" diye konuştu. Kendisinin ne düşündüğünün sorulması üzerine ise zengin, "Sayın Genel Başkanımızın kendi düşüncesidir, ona saygı duyuyoruz, biz bu konuda bir yorum yapmak istemeyiz. Ama biz gerekeni yapacağız, onun arkasında olduğumuzu her zaman göstereceğiz ve bunu da belgeleyerek kendisine ileteceğiz" dedi.
Zengin, "Eylem genişleyecek mi?" sorusunu ise "Gençlik örgütümüz, kadın örgütümüz akın akın gelecekler. Biz Maltepe’den öncü olduk, arkadaşlarımızla geldik. Şimdi bizden de arkadaşlarımız talimat bekliyorlar gelmek için, biz de ona göre hayat düzenimizi kuracağız" sözleriyle yanıtladı. (ANKA)

31 Ocak 2010 Pazar

IPADDDDDD GELLIIYII



28 Ocak 2010 Perşembe

Yapımcıdan katile dans yarışması teklifi

Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'ya hapisten çıktıktan sonra pop yıldızı muamelesi yapılması eleştiri konusu olurken Milliyet'ten Ali Eyüboğlu'nun 'Ağca'ya dans yarısması' teklifi haberi tv dünyasının reyting için neleri yapabilecek bir hale geldiğini bir kez daha gözler önüne serdi

Reyting uğruna yapılanlar yetmedi. Televizyon, gözünü bir katile dikti. MEDYapım'ın sahibi Fatih Aksoy, Abdi İpekçi'yi katleden ve on gün önce hapisten çıkan Mehmet Ali Ağca'ya dans yarışmasında iş teklif etti. Kimse bu işe dur demeyecek mi?

-Medyapım, yakında bir dans yarışmasına başlayacakmış. Yarışmada jüri üyeliği yapması için Mehmet Ali Ağca'ya teklif götürmüş ve 500 bin dolar önermiş. Çıkan haber bu.
- İnanamadım, hemen Fatih Aksoy'u aradım. "Toplantıdayım, çıkınca seni ararım" dedi.
- Aradan beş-altı saat geçti, Aksoy'dan yanıt gelmedi.
- Gece yarısı yeniden aradım. Aksoy, haberin doğru olmadığını söyledi ama sonraki cümlesi işin vehametini ortaya koydu, "Adam cinayet işledi, 30 yıl yattı. Bir 30 yıl daha mı yatıracağız?" dedi.
- Bu kadar da değil! Aksoy, "Böyle bir teklifin neresinde sorun var, anlamadım. Ağca'ya dans yarışmasında jüri üyeliği ve bunun karşılığında 500 bin dolar teklif etmedim. Ağca'nın adı şirkette yarışmacı olarak geçti. Yapacağımız dans yarışmasında yer almasında bir mahsur görmüyorum" dedi.

Her dayakçı müdürün gönlünde böyle veliler yatar!

Kayseri Develi'de öğrencilere sıra dayağı atarken görüntülenen müdüre öğrenci velilerinden destek geldi: Müdürümüzü görevden almayın.
Ahmet Oğuz GÜNDÜZ


KAYSERİ’nin Develi İlçesi’ndeki Necmiye Mustafa Maşlak Sağlık Meslek Lisesi Müdürü C.A.’nın, öğrencilere sıra dayağı çektiği iddialarıyla ilgili 2 müfettiş soruşturmasını sürdürürken, velilerden müdüre destek geldi. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kolay, öğrencilerin canının acımadığını düşündüklerini, müdür C.A.’nın doğru olanı yaptığını söyledi. Öte yandan, okul faksından velilere, müdüre destek verilmesi istenen matbu dilekçe örneği fakslandığı öne sürüldü.
Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 veli, çocuklarına sıra dayağı çeken Sağlık Meslek Lisesi Müdürü C.A.’ya destek verdi. Okul müdürü C.A.’nın görevden alınmaması için imza kampanyası düzenleyen veliler, görüntülerin 1 yıl önce çekildiğini iddia etti. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kolay, Müdür C.A.’nın dürüst ve çalışkan bir yönetici olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Eğitim ve öğretim mensubuna yönelik, olayla ilgisi olduğu söylenen video çekimindeki görüntülerle varılmak istenen amaç, başarılı bir okul müdürüne düzenlenmiş komplodan başka bir şey değildir. Ulusal ve yerel basın kuruluşları sanki gizli çekim yapılmış gibi ve 22 Ocak 2010 günü karne verilmeden önce çekilmiş gibi göstermektedir. Okul müdürünün linç edilmesine çanak tutulmuştur. Ufak tefek görüntülerle olay sanki büyük bir olaymış gibi yansıtıldı. Sopa denilen şey bir cetvel ve aman aman da bir şey değil. Öğrencilerin de canının acımadığını, Müdür C.A.’nın doğru yaptığını düşünüyoruz.”
Öğrenci velisi Ali Yüceler de, “Görüntülerin çekildiğini biz biliyorduk. Hepimizin bilgisayarında zaten vardı. Müdür beyden biz gayet memnunuz, onun gibi bir müdürü bir daha bulamayız. Bunun için müdürümüzün alınmaması için 500 imza topladık” diye konuştu.
Bu sırada bazı velilerin, ‘Müdür, döver de sever de” diye konuşması dikkat çekti. Basın açıklaması sonunda toplanan imzalar Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata’ya verildi.


VELİLERE OKUL FAKSINDAN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Öte yandan okul faksından velilere, müdüre destek verilmesi istenen dilekçe örneği fakslandığı öne sürüldü. Necmiye Mustafa Maşlak Sağlık Meslek lisesi logosuyla, 622 02 07 numaralı telefondan velilere çekilen, matbu dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“İlgili makama. Develi Necmiye Mustafa Maşlak Lisesi öğrenci velileri olarak, her okulda olan ve geçmiş yıllarda çekilen basit görüntüler bahane edilerek, meslek onurunu koruyan, görevini hakkıyla, sonuna kadar yerine getiren okul müdürümüze yapılan bu haksız ve vicdansız linç girişimini kınıyoruz. Adı soyadı ve imzası” (dha)