9 Ocak 2010 Cumartesi

Edirne'de 'linç sever' grup yine mesaide

9/01/2010 04:08

Basın açıklaması yapmak için günlerdir TEM'de bekleyenlerden bir grup gizlice kente girdi. Tutuklu arkadaşlarının serbest bırakılması için ve ABD karşıtı açıklama yapan grup, başka bir grup tarafından linç edilmek istendi.




EDİRNE - Edirne'de günlerdir devam eden gerginlik şiddet olarak sokağa yansıdı. Basın açıklaması yapabilmek için Edirne'nin İstanbul yönünde TEM'de günlerdir bekleyen gruptan bazıları polis takibinden sıyrılarak kent merkezine girdi. Açıklama yapan bu grup, Edirne kent merkezinden bir başka grup müdahalesine uğrayınca 'Biz PKK'lı değiliz, Amerika'ya karşıyız' dedi. Ancak buna rağmen provokasyon sonucu linç edilmekten zor kurtuldular.
Edirne'de geçtiğimiz günlerde DHKP-C olduğu suçlaması ile tutuklanan 5 arkadaşlarının serbest bırakılması ve İncirlik Üssü'nün kapatılması için basın açıklaması yapmak isteyen grubun PKK sempatizanı olduğu dedikoduları ile başlayan olaylara bugün bir yenisi daha eklendi. Edirne'ye girişlerine izin verilmeyen ve 6 günden bu yana TEM otoyolunda bekleyen gruptan yaklaşık 15 kişi saat 14.00 sıralarında PTT Müdürlüğü önüne geldi. Ellerinde, 'Amerika defol bu vatan bizim, Amerika'ya hayır dedikleri için tutuklanan vatansever gençler serbest bırakılsın' yazan dövizleri açan grup basın açıklamasını okumaya başladı.


POLİS YOK


Eylemciler, açıklamayı duyup yanlarına tepki göstermek amacıyla gelen bir kişiye, 'Biz PKK'lı değiliz, bizi karıştırmayın' diyerek kendilerini savundu. Bu kişinin ikna olarak eylemcilerin yanından ayrılması üzerine basın açıklaması okumaya devam eden grubun yanına bir süre sonra bir başka grup gelerek saldırdı. Eylemciler, 'Yapmayın biz Amerika'ya karşıyız' diyerek kendilerini savunmak istedi. Ancak kalabalık grubun üstüne yürüyerek saldırıya devam etti ve eylemcileri yerlerde sürükledi. Kaçtıkları sırada yerlere düşenler uzun süre tekmelendi.



POLİS OLAYLAR SONRA GELDİ



Basın açıklamasının ilk başladığı dakikalarda olay yerinden tesadüfen geçen bir polis memuru saldırganları durdurmaya çalıştı, ancak başarılı olamadı. Eylemcilerin ellerinden attıkları pankartlar yakıldı. Kersanvaray'ın dışında bulunun bir işyerine giren basın açıklaması yapan gruptan bir kişi ise camlar kırılarak dışarı çıkarıldı.
Basın açıklaması yapanların sokak aralarına kaçarak izlerini kaybettirmesinden sonra Edirne Emniyet Müdürlüğü'nü bağlı çok sayıda polis ekibi gelerek saldırganları sakinleştirmeye çalıştı. Olaylara karışanların yakalanması için çalışmalar sürüyor. (dha)