13 Ocak 2010 Çarşamba

Kürtçe şarkı istedi diye 15 kurşun yedi

13/01/2010 10:29

Ankara'da bir barda Kürtçe şarkı söylediği için özel harekat polisinin açtığı kurşun sonucu öldürüldüğü iddia edilen Emrah Gezer'in ailesi “Niçin bu hale geldik” diye sordu.

ANKARA - Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 29 yaşındaki Emrah Gezer 27 Aralık gecesi arkadaşının doğumgününü kutlamak için bir bara gitti. İddiaya göre, Kürtçe şarkı söyleyen Gezer'e o sırada barda bulunan bir özel harekat polisi müdahale etti.
Ntvmsnbc'nin haberine göre bar dışına taşınan kavgada, özel harekat polisinin bir taksinin içerisinden Emrah Gezer'e 15 el ateş ettiği belirtildi. Olay sırasında Gezer'in ağabeyi de yanındaydı.
Ramazan Gezer o anı, “Yan sokağa doğru koştum. Baktım ateş ediyor. Kaçtım. Silah sesleri bittikten sonra kardeşimin yere düşmüş olduğunu gördüm, hastaneye giderken yolda can verdi” diyerek anlattı.
Oğlunu öldüren polisin, uzun yıllar Güneydoğu'da görev yaptıktan sonra Ankara'ya geldiğini belirten baba Gezer yetkililere, “Belki onun da annesi babası vardır, oğlumuz niye bu katliamı yaptı diyebilirler. Ama bu polis memurunun Güneydoğu’dan geldikten sonra bir psikolojik tedavi görmesi gerekiyordu” diye seslendi.

Aileye, İzmir'de polisin 'dur' ihtarına uymadığı için polis tarafından vurulan Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun da destek verdi.

Emrah Gezer'e ateş ederek ölümüne sebep olan özel harekat polisi tutuklanarak cezaevine kondu. (Ntvmsnbc)