12 Ağustos 2009 Çarşamba

DTP'den Erdoğan'a çağrı

DTP Genel Başkan Yardımcısı Ayna: Başbakan bugün DTP ile görüşüyorsa, Türkiye'nin en önemli sorunuyla ilgili CHP ve MHP ile de görüşmeli. Onları da buna dahil etmeli



VAN - DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, "Başbakan bugün DTP ile görüşüyorsa, Türkiye’nin en önemli sorunu ile ilgili CHP ve MHP ile de görüşmelidir. Onları da buna dahil etmelidir" dedi.
Emine Ayna, Cumhuriyet Caddesi’nde DTP İl binasının önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin demokratikleşmediği sürece, Kürt sorununun da çözülemeyeceğini savundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokratik açılım çalışmaları kapsamında DTP ile görüştüğünü hatırlatan Ayna, şunları kaydetti:
"Buradan CHP ve MHP’ye seslenmek istiyorum. Haklı oldukları noktalar var. Başbakan bugün DTP ile görüşüyorsa, Türkiye’nin en önemli sorunu ile ilgili CHP ve MHP ile de görüşmelidir. Onları da buna dahil etmelidir. Bu sorun sadece AK Parti ile çözülecek bir sorun değildir. Neden dahil etmiyor? Bunu iyi görmek lazım. Bir sorunu çözmek istiyorsanız, bütün siyasi partilerle oturup tartışarak ortak yolu bulmalısınız. Türkiye 1999 yılında çok önemli bir eşiği MHP ile aştı. İdam cezasını MHP ile aştı. MHP ile CHP’ye sesleniyorum. AK Parti’nin, çözmeme oyunu varsa bu oyuna gelmeyin. Yarın çıkıp (ben çözmek istiyordum, ama CHP ve MHP engelledi) demesine fırsat vermeyin."
Samimi olarak atılacak her adıma destek olacaklarını ifade eden Ayna, "CHP ve MHP’ye sesleniyorum; Türkiye’nin en önemli sorunu, siyaset üstü düşünülmelidir. Bir oyun varsa, CHP ve MHP bu oyuna alet olmasınlar" dedi.
Mitinge katılan grup, Ayna’nın konuşmasının ardından dağıldı. (aa)