11 Mayıs 2010 Salı

CHP'li gençlerden Baykal için açlık grevi

CHP'li bir grup genç, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal'ın görevine geri dönmesi için Baykal'ın evinin bulunduğu sitenin önünde açlık grevine başladı. Gençler, Baykal geri dönene kadar açlık grevlerini sürdüreceklerini belirttiler.



CHP’li bir grup genç, Genel Başkanlıktan istifa eden Deniz Baykal’ın görevine geri dönmesi için Baykal’ın evinin bulunduğu sitenin önünde açlık grevine başladı.
CHP İstanbul Maltepe İlçe Örgütü’nden 20 kadar genç partili, Baykal’ı istifa kararından vazgeçirmek için Baykal’ın evinin bulunduğu Angora Evleri’ne geldi. Sitenin girişine çadır kuran ve Baykal’a destek pankartları açan gençler açlık grevine başladı. Çadır kurulan yerde CHP flamaları, Baykal posterleri ile "Güneş balçıkla sıvanmaz, kendi pisliğinde boğulacaksın Vakit, az kaldı", "Alçaklardan er geç hesap sorulacaktır" pankartları yer aldı.

"GERİ DÖNENE KADAR EYLEMİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"-
Gençler adına ANKA’ya konuşan CHP Maltepe İlçe Örgütü’nden Olcay Yılmaz, Baykal’ın döneceğine yürekten inandıklarını ve bu sebeple buraya geldiklerini belirterek, "Kararından dönene kadar da burada eylemimizi devam ettireceğiz. Türkiye’nin dört bir yanından örgütümüzden diğer arkadaşlarımız da destek için buraya gelecekler. Bu, tüm Türkiye için önemli bir konu. Partili olan, olmayan tüm yurttaşlarımız bu alçakça saldırıya karşı destek vereceklerine inanıyorum" dedi. Baykal’ın istifayla onurlu bir duruş sergilediğini ifade eden Yılmaz, "Ama bu kararından geri döneceğine inanıyoruz. Geri dönene kadar da eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"GENEL BAŞKANIMIZIN ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"-
Açlık grevindeki gençlere destek olmak için yanlarına gelen CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada "Bu sürecin sağlıklı değerlendirilmesi ve sağlıklı sonuçlandırılabilmesi adına da Sayın Genel Başkanımızın arkasında Türkiye’nin gençleri, Kurtuluş Savaşı’nda Mustafa Kemal’in neferleri burada savaşa devam edecek. Bu savaşın sonucu her zaman olduğu gibi yine başarıyla sonuçlanacaktır. Türkiye üzerinde oynanan oyunları hepimiz biliyoruz. Bu anlamda da bu oyunları sona erdirmek için de hepimiz elbirliğiyle Sayın Genel Başkanımızın arkasında cumhuriyetin ve onun kazanımlarının arkasında durmaya devam edeceğiz. Bizim rehberimiz Mustafa Kemal ve onun ilke ve devrimleridir. Bu anlamda, oradan sapma olmadan, saptırmaya çalışanlara karşı da mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.
Baykal ile telefonda görüştüklerini ifade eden Zengin, "Sayın Genel Başkanımızın üzüntülerini paylaşıyoruz, onurlu davranışının her zaman arkasında olduğunu görüyoruz, biliyoruz. O da bizi anlıyor. O anlamda gelecek yılların aydınlık olacağına olan umudumuzla örtüşmektedir, bu anlamda biz mutluyuz" dedi.
"Baykal geri dönecek mi?" sorusu üzerine Zengin, "Sayın Genel Başkanımızın düşüncesi ‘Halkımız isterse oradayız’ şeklindedir. Bu anlamda bu duygularını biliyoruz. Bizler de onun arkasında olmaya devam edeceğiz. Kurultayda bütün kurultay delegelerimiz aday göstereceklerdir büyük bir olasılıkla ve biz o şekilde kendisini ne kadar sevdiğimizi ve kendisine ne kadar destek verdiğimizi de göstermiş olacağız" diye konuştu. Kendisinin ne düşündüğünün sorulması üzerine ise zengin, "Sayın Genel Başkanımızın kendi düşüncesidir, ona saygı duyuyoruz, biz bu konuda bir yorum yapmak istemeyiz. Ama biz gerekeni yapacağız, onun arkasında olduğumuzu her zaman göstereceğiz ve bunu da belgeleyerek kendisine ileteceğiz" dedi.
Zengin, "Eylem genişleyecek mi?" sorusunu ise "Gençlik örgütümüz, kadın örgütümüz akın akın gelecekler. Biz Maltepe’den öncü olduk, arkadaşlarımızla geldik. Şimdi bizden de arkadaşlarımız talimat bekliyorlar gelmek için, biz de ona göre hayat düzenimizi kuracağız" sözleriyle yanıtladı. (ANKA)

0 yorum: