28 Ocak 2010 Perşembe

Her dayakçı müdürün gönlünde böyle veliler yatar!

Kayseri Develi'de öğrencilere sıra dayağı atarken görüntülenen müdüre öğrenci velilerinden destek geldi: Müdürümüzü görevden almayın.
Ahmet Oğuz GÜNDÜZ


KAYSERİ’nin Develi İlçesi’ndeki Necmiye Mustafa Maşlak Sağlık Meslek Lisesi Müdürü C.A.’nın, öğrencilere sıra dayağı çektiği iddialarıyla ilgili 2 müfettiş soruşturmasını sürdürürken, velilerden müdüre destek geldi. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kolay, öğrencilerin canının acımadığını düşündüklerini, müdür C.A.’nın doğru olanı yaptığını söyledi. Öte yandan, okul faksından velilere, müdüre destek verilmesi istenen matbu dilekçe örneği fakslandığı öne sürüldü.
Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 20 veli, çocuklarına sıra dayağı çeken Sağlık Meslek Lisesi Müdürü C.A.’ya destek verdi. Okul müdürü C.A.’nın görevden alınmaması için imza kampanyası düzenleyen veliler, görüntülerin 1 yıl önce çekildiğini iddia etti. Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Kolay, Müdür C.A.’nın dürüst ve çalışkan bir yönetici olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Eğitim ve öğretim mensubuna yönelik, olayla ilgisi olduğu söylenen video çekimindeki görüntülerle varılmak istenen amaç, başarılı bir okul müdürüne düzenlenmiş komplodan başka bir şey değildir. Ulusal ve yerel basın kuruluşları sanki gizli çekim yapılmış gibi ve 22 Ocak 2010 günü karne verilmeden önce çekilmiş gibi göstermektedir. Okul müdürünün linç edilmesine çanak tutulmuştur. Ufak tefek görüntülerle olay sanki büyük bir olaymış gibi yansıtıldı. Sopa denilen şey bir cetvel ve aman aman da bir şey değil. Öğrencilerin de canının acımadığını, Müdür C.A.’nın doğru yaptığını düşünüyoruz.”
Öğrenci velisi Ali Yüceler de, “Görüntülerin çekildiğini biz biliyorduk. Hepimizin bilgisayarında zaten vardı. Müdür beyden biz gayet memnunuz, onun gibi bir müdürü bir daha bulamayız. Bunun için müdürümüzün alınmaması için 500 imza topladık” diye konuştu.
Bu sırada bazı velilerin, ‘Müdür, döver de sever de” diye konuşması dikkat çekti. Basın açıklaması sonunda toplanan imzalar Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata’ya verildi.


VELİLERE OKUL FAKSINDAN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Öte yandan okul faksından velilere, müdüre destek verilmesi istenen dilekçe örneği fakslandığı öne sürüldü. Necmiye Mustafa Maşlak Sağlık Meslek lisesi logosuyla, 622 02 07 numaralı telefondan velilere çekilen, matbu dilekçede şu ifadeler yer aldı:
“İlgili makama. Develi Necmiye Mustafa Maşlak Lisesi öğrenci velileri olarak, her okulda olan ve geçmiş yıllarda çekilen basit görüntüler bahane edilerek, meslek onurunu koruyan, görevini hakkıyla, sonuna kadar yerine getiren okul müdürümüze yapılan bu haksız ve vicdansız linç girişimini kınıyoruz. Adı soyadı ve imzası” (dha)

0 yorum: