11 Temmuz 2009 Cumartesi

Sperm tartışması sona erdi

İstanbul Etiler’de öldürülen Münevver Karabulut’un cesedinde bulunan spermin başka bir cesede ait olduğu ortaya çıkması Adlî Tıp uzmanlarının tepkisine neden oldu

Cinayetin ardından herkesi şoke eden olayla ilgili dün İstanbul Tıp Fakültesi Adlî Tıp Öğretim Üyesi Profesör Şebnem Korur Fincancı bir açıklama yaptı. Fincancı, otopsi teknisyeninin eldivenini değiştirmeden iki ayrı cenazenin giysilerini çıkarıp incelenmesi sonucu böyle bir bulaşmanın gerçekleştiğini söyledi.
Genç kızın cesedinin üzerinde bir başka kişiye ait “spermotozoidin” bulunmuş olması üzerine bunun bir bulaşma olup olamayacağının araştırılmasını önerdiğini anlatan Fincancı, yapılan DNA incelemesiyle spermin aynı gün otopsi yapılan bir başka cenazeye ait olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Eğitimli teknisyenlere ihtiyaç var
Otopsi sırasında hekimlere yardım eden teknisyenlerin olduğunu, ancak bundan önceki yıllarda özel bir eğitim alınmadan, sadece hizmetli veya memur kadrosunda görev yapan insanların görevlendirilmeleriyle bu tür hataların gerçekleştiğini anlatan Fincancı, “Burada da benzer bir olayın yaşandığını gördük. Böyle bir yanlışlığın ortaya çıkması nedeniyle yeni bir sanığın araştırılması gündeme gelmişti” dedi.
Fincancı, Türkiye’deki üniversitelerde otopsi eğitimi veren birimin sadece Mersin’de olduğunu, söz konusu olayın da bu tarz okulların arttırılmasına, eğitimli ve donanımlı otopsi teknisyenlerinin yetiştirilmesine ihtiyaç olduğunu yeniden gündeme getirdiğini ifade etti.

0 yorum: