4 Haziran 2010 Cuma

Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar

Fethullah Gülen: İsrail'den izin almalıydılar
Fethullah Gülen İsrail'in kanlı baskınını değerlendirirken, İHH'nın İsrail'den izin almamasını eleştirdi ve "İsrail'in onayı olmadan hareket etmek, otoriteye başkaldırıdır" dedi.

WASHINGTON - Fetullah Gülen, İsrail'in Gazze'ye yardım gemilerine düzenlediği ve en az 9 kişinin hayatını kaybettiği baskını değerlendirdi.

ABD'nin Pennsylvania eyaletinde yaşayan Gülen, "İnsani Yardım Vakfı" gemisinin İsrail'den izin almamasını eleştirdi.

Amerikan Wall Street Journal gazetesine demeç veren Gülen, yaşananlarla ilgili "Gördüğüm şeyler hoş değil. Çirkin şeylerdi" dedi.

OTORİTEYE BAŞKALDIRDILAR
İnsani Yardım Vakfı İHH'nın varlığından kısa bir süre önce haberdar olduğunu belirten Fethullah Gülen, organizatörlerin İsrail'in onayı olmadan hareket etmesini otoriteye baş kaldırı olarak niteledi.

BİZİMLE İLİŞKİLİ DERNEĞE DE İZİN ALIN DEDİM
Gülen, İsrail'le uzlaşma yolunu seçmemenin faydalı sonuçlar doğurmayacağını söyledi ve kendi hareketiyle ilişkili bir derneğin Gazze'ye yardım götürmek istediğini, ancak onlara İsrail'den izin almaları gerektiğini söylediğini anlattı.

Gülen ayrıca, bu olayda suçluyu bulma görevinin Birleşmiş Milletler'e bırakılmasının en iyi seçenek olduğunu sözlerine ekledi.

Söyleşiyi gerçekleştiren muhabir, Gülen’in evinin koridorunda büyük bir Türkiye haritası, Kuran’dan bir ayet ve Boğaz üzerinden geçen bir Türk F-16’sının resmi bulunduğunu da aktardı.