7 Şubat 2009 Cumartesi

Tunceli'de suzuz mezraya çamaşır makinesi

TUNCELİ - Tunceli Valiliği geçen hafta seçim öncesi dağıtacağı beyaz eşyaları 6 TIR’la getirerek bir spor salonuna depolamıştı. Tunceli'de su şebekesi olmayan mezralara çamaşır makinası dağıtıldığı ortaya çıktı.

-ESNAF MAĞDUR EDİLDİ-

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yusuf Cengiz, Tunceli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan, "Her Eve Beyaz Eşya" projesi kapsamında Nazimiye ilçesinde dağıtılan beyaz eşyanın, Tunceli’deki bir firma ile merkezi Elazığ’da bulunan başka bir firmadan satın alındığını, ilçedeki diğer esnafın mağdur edildiğini öne sürdü.
Cengiz, Tunceli TSO’da düzenlediği basın toplantısında, Tunceli Valiliğince dün yapılan yazılı açıklamada, kendisi hakkında, "Tunceli Ticaret Odası Başkanı olarak görev yapan ve aynı zamanda da beyaz eşya tedarikçisi olarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, diğer firmalarla tamamen eşit miktarda ve eşit ekonomik değerde ürün temin eden Yusuf Cengiz, başında bulunduğu sivil toplum kuruluşunu, şahsi menfaatlerine alet ederek, iyi niyetli ve kamu yararına olan bu sosyal projeyi maniple etmeye çalışmaktadır" denildiğini belirtti.
Açıklamaya tepki gösteren Yusuf Cengiz, TSO başkanlığına üyelerin yüzde 70’inin oyunu alarak seçildiğini belirterek, "Üyelerimizin hakkını savunmak ve hakkaniyetli dağıtım yapılmasını dile getirmekle projenin hangi kısmını maniple ettiğimi merak ediyorum. Tunceli TSO başkanı olarak alınan hiçbir yanlış karara biat etmeyeceğim. Üyelerimizin menfaatlerini daima gözeteceğim" diye konuştu. Kampanya kapsamında Tunceli’de dağıtımı yapılan beyaz eşyaların merkezi Elazığ’da bulunan bir firma ile Tunceli merkezindeki başka bir firmadan alındığını ileri süren Cengiz, şunları söyledi: "Esnafımız yapılan alımlar sırasında mağdur edildiklerini belirterek bize başvurdu. Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak üyelerimize karşı olan sorumluluğum gereği açıklama yapmayı uygun gördüm. Tunceli’de dağıtılan ürünlerin alımının sadece iki firmadan yapılmasının sebebinin valimiz tarafından kamuoyuna açıklamasını diliyorum." (dha, aa)

0 yorum: