11 Şubat 2009 Çarşamba

Modern sanatın önemli isimlerinden Lucio Fontana’ya ait olan ve 40 yıldır hiçbir şekilde sergilenmeyen Concetto Spaziale adlı tablo 4,4 milyon sterline alıcı buldu


Londra’daki Sotheby’s Müzayede Evi’nde gerçekleşen açık arttırmada satışa sunulan 1961 tarihli soyut resim Avrupa’dan telefonla katılan bir alıcı tarafından satın alındı.
ABD’li sanatçı Jeff Koons’a ait Stacked adındaki heykel de 2,8 milyon sterline alıcı buldu. Gerhard Richter imzasını taşıyan Troisdorf adlı yağlıboya tablo ise 2,1 milyon sterlinlik değeriyle müzayedede en yüksek üçüncü fiyata satılan eserdi. Müzayedede satışı gerçekleşen 27 eserden yalnızca ikisi alıcı bulamazken toplamda 17,9 milyon sterlin gelir elde edildi.
Sotheby’s’in çağdaş Avrupa sanatından sorumlu yöneticilerinden Cheyenne Westphal, “Bu akşamki satışlardan son derece memnunuz, olumlu sonuçlar aldık. Piyasanın 2009’daki durumuyla ilgili ilk sınavdı ve güven oluşturdu. Fontana, Richter ve Koons’un eserlerinin satış fiyatı kanıtlıyor ki piyasa halen ender görülen kaliteli eserlere büyük ilgi gösteriyor” diye konuştu.

0 yorum: